Jak przekonać się do makaronu?

E3E8D93F56

Tradycyjnym dodatkiem, który pojawia się prawie codziennie na stołach polaków są ziemniaki. Ale nie jest to najlepszy wybór, zwłaszcza, że są one dosyć kaloryczne i niekoniecznie sycą n bardzo długi czas. Poza tym ich przygotowanie oraz samo gotowanie to dosyć długi proces, a teraz mało kto ma ochotę oraz czas po pracy na obieranie i półgodzinne gotowanie ziemniaków. Obrane dzień wcześniej często czernieją i nie nadają się do gotowania. Rozwiązaniem jest makaron, ale wiele osób nie do końca jest do niego przekonana.

Makaron tylko z pszenicy durum!

Pszenica durum, tak zwana semolina, jest najlepszym produktem z którego stworzyć można makaron. Makaron z pszenicy durum jest polecany głównie ze względu na łatwość gotowania, ale nie jest to jedyny powód – jest on bowiem bogatszy w składniki odżywcze, ma mniej kalorii oraz zawiera dużo więcej błonnika. Wiele osób nie lubi makaronu, ponieważ kojarzy on im się z makaronami jajecznymi, które są ciężkie, ale nie sycą na długi czas, poza tym przy gotowaniu sklejają się i nie smakują najlepiej. Za to makarony z pszenicy durum są jędrne, bardzo smaczne, doskonale komponują się z przeróżnymi sosami i innymi dodatkami. Jest także idealny do zapiekanek.

Makaron jest zdrowy

Makaron to wbrew pozorom bardzo zdrowy posiłek. Wiele osób myśli, że jest on tuczący i niezdrowy, ale ma on wiele witamin, poza tym dodaje wiele energii! Makaron można przygotować z ugotowanymi na parze warzywami i odrobiną oliwy, a w ten sposób uzyskuje się smaczny oraz zbilansowany posiłek.

Recommended For You

About the Author: kalisz.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *